Virkunen: Sukunimi-info

Virkunen

Tietoja sukunimestä Virkunen

Virkunen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Virkusten lukumäärä eri vuosina:

v. 2017 20

v. 2018 20

v. 2019 20

v. 2020 20

v. 2021 20

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Virkunen on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Virkunen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Edellä mainittujen suomalaisten lisäksi Virkunen-nimisissä on paljon ulkomaalaisia. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 64 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2023. Virkunen onkin enimmäkseen ulkomaalaisten sukunimi.

Paikannimi Virkunen

Virkunen (paikannimi)Katuosoitteissa

Virkunen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Virkunen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Virkunen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Virkustentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виркунен tarkoittaa nimeä Virkunen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Virkunens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wirguin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Virkunen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Virve Virkunen.

Samankaltaisia nimiä kuin Virkunen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Virkunen, Finland.

©Tuomas Salste