Virmajoki: Sukunimi-info

Virmajoki

Tietoja sukunimestä Virmajoki

Virmajoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Virmajokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2018 42

v. 2020 41

v. 2022 40

v. 2023 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Virmajoki on sijalla 13 179. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Virmajoki ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Virmajoki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Virmajoki on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Virmajoki

Virmajoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Virmajoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Virmajoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Virmajoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Virmajoentie, Virmajokivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вирмайоки ("Virmaioki") tarkoittaa nimeä Virmajoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wirmaiokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Virmajoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Virve Virmajoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Virmajoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Virmajoki, Finland.

©Tuomas Salste