Virmalainen: Sukunimi-info

Virmalainen

Tietoja sukunimestä Virmalainen

Virmalainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Virmalaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2018 40

v. 2020 40

v. 2022 42

v. 2023 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Virmalainen on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Virmalainen ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Virmalainen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1968

Vuosina 1956–1968 kuolleet Virmalaiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on yhdeksän Virmalaisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Virmalainen

Virmalainen (paikannimi)

Virmalainen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Virmalainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Virmalaiset ulkomailla

Ruotsissa Virmalainen oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вирмалайнен tarkoittaa nimeä Virmalainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Virmalainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wirmalain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Virmalainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Virve Virmalainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Virmalainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Virmalainen, Finland.

©Tuomas Salste