Virpinen: Sukunimi-info

Virpinen

Tietoja sukunimestä Virpinen

Virpinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Virpisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 23 max

v. 1985 22

v. 2015 23

v. 2018 24

v. 2020 22

v. 2022 22

v. 2023 22

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Virpinen on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Virpinen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

1500-luku

Virpinen
1570-luvulla

Nimi Virpinen on ollut käytössä jo kauan sitten. Sen tiedetään esiintyneen 1570-luvulla oheiseen karttaan merkityllä alueella tai alueilla. Nimeä on voinut olla muuallakin. Tiedot tuolta ajalta ovat puutteellisia.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Virpinen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вирпинен tarkoittaa nimeä Virpinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Virpinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wirpin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Virpinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Virpi Virpinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Virpinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Virpinen, Finland.

©Tuomas Salste