Virtakainen: Sukunimi-info

Virtakainen

Tietoja sukunimestä Virtakainen

Virtakainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Virtakaisten lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Virtakainen on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Virtakainen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Virtakainen on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виртакайнен tarkoittaa nimeä Virtakainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Virtakainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wirtacain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Virtakainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Virve Virtakainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Virtakainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Virtakainen, Finland.

©Tuomas Salste