Virtakangas: Sukunimi-info

Virtakangas

Tietoja sukunimestä Virtakangas

Virtakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Virtakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2018 35

v. 2020 34

v. 2022 33

v. 2023 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Virtakangas on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Virtakangas ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Virtakangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Virtakangas

Virtakangas (paikannimi)

Virtakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Virtakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виртакангас tarkoittaa nimeä Virtakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Virtakangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wirtacangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Virtakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Virve Virtakangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Virtakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Virtakangas, Finland.

©Tuomas Salste