Virtakoski: Sukunimi-info

Virtakoski

Tietoja sukunimestä Virtakoski

Virtakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Virtakoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2018 46

v. 2020 46

v. 2022 44

v. 2023 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Virtakoski on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Virtakoski ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Virtakoski on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Virtakoski on suojattu 1989 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Virtakoskia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Virtakosken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1964–1970 kuolleilla

Kuolleet
1964–1970

Vuosina 1964–1970 kuolleet Virtakosket asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Virtakosken kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Virtakoskea. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Virtakoskea. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Virtakoski

Virtakoski (paikannimi)

Virtakoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Virtakoski jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виртакоски tarkoittaa nimeä Virtakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wirtacoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Virtakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Virve Virtakoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Virtakoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Virtakoski, Finland.

©Tuomas Salste