Virtapuro: Sukunimi-info

Virtapuro

Tietoja sukunimestä Virtapuro

Virtapuro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Virtapurojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 22

v. 2020 24

v. 2022 25

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Virtapuro on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Virtapuro ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Virtapuro on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Virtapuro on suojattu 1968 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1906–1939
Yritykset
perust. –1982

Sana Virtapuro esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Virtapuro

Virtapuro (paikannimi)

Virtapuro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Virtapuro jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Виртапуро tarkoittaa nimeä Virtapuro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wirtapurå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Virtapuro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Virve Virtapuro.

Samankaltaisia nimiä kuin Virtapuro

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Virtapuro, Finland.

©Tuomas Salste