Vismanen: Sukunimi-info

Vismanen

Tietoja sukunimestä Vismanen

Vismanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vismasten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 21

v. 2020 21

v. 2022 21

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vismanen on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vismanen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1963

Vuosina 1956–1963 kuolleet Vismaset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Vismasen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Висманен tarkoittaa nimeä Vismanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vismanens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wismain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vismanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Visa Vismanen.

Samankaltaisia nimiä kuin Vismanen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vismanen, Finland.

©Tuomas Salste