Vitali: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Vitali

Vitali on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Vitalien lukumäärä eri vuosina:

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2018 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vitali on noin sijalla 22 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Vitali on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vitali on suojattu 1921–1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1987–2007

Sana Vitali esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Etunimi Vitali

Vitali on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Vitali oli yhtenä etunimenä 104 miehellä. Juuri etunimenä Vitali onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 20 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (91 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (13).

Vitalit ulkomailla

Tanskassa Vitali on ollut 22 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 139 henkeä, joiden sukunimi oli VITALI.

Italiassa Vitali on yleinen sukunimi.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 905 henkeä, joiden sukunimi oli VITALI. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 117 henkeä, joiden sukunimi oli VITALI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Витали tarkoittaa nimeä Vitali. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Witalj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Vitali olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vitaly Vitali.

Samankaltaisia nimiä kuin Vitali

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Vitali, Finland.

©Tuomas Salste