Voitto: Sukunimi-info

Voitto

Tietoja sukunimestä Voitto

Voitto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Voittojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 55 max

v. 1985 50

v. 2015 44

v. 2018 43

v. 2020 43

v. 2022 43

v. 2023 43

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Voitto on sijalla 12 721. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 347. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Voitto ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Voitto. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Voittoa. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916–1942
Yritykset
perust. –2021

Sana Voitto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Voitto

Voitto (paikannimi)Katuosoitteissa

Voitto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Voitto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Voitto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Voitonkatu, Voitonmutka, Voitonpolku, Voitontie, Voitto Hellstenin kuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Voitto

Voitto on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Voitto oli yhtenä etunimenä 3 553 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 800:s mies oli etunimeltään Voitto. Juuri etunimenä Voitto onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 43 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Войтто tarkoittaa nimeä Voitto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Voito.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woittå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Voitto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Voitto tunnetaan myös hevosten nimenä.

Samankaltaisia nimiä kuin Voitto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Voitto, Finland.

©Tuomas Salste