Voltti: Sukunimi-info

Voltti

Tietoja sukunimestä Voltti

Voltti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Volttien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 59 max

v. 2014 93

v. 2016 100

v. 2018 99

v. 2020 102

v. 2022 103

v. 2023 103

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Voltti on sijalla 6 505. Sijoitus listalla on parantunut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 892.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Voltteja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Voltin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Voltti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1923–1931
Yritykset
perust. –2007

Sana Voltin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Voltti

Voltti (paikannimi)Katuosoitteissa

Voltti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Voltti jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Voltti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Voltintie, Volttikatu, Volttikuja, Volttiraitti, Volttitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Voltti

Voltti on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Voltti oli yhtenä etunimenä 11 miehellä. Sukunimenä Voltti on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 103 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Волтти tarkoittaa nimeä Voltti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Volti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woltj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Voltti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Volter Voltti.

Samankaltaisia nimiä kuin Voltti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Voltti, Finland.

©Tuomas Salste