Vuomajoki: Sukunimi-info

Vuomajoki

Tietoja sukunimestä Vuomajoki

Vuomajoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vuomajokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2018 29

v. 2020 28

v. 2022 29

v. 2023 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuomajoki on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vuomajoki ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Vuomajokien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 66 %.

Paikannimi Vuomajoki

Vuomajoki (paikannimi)

Vuomajoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vuomajoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуомайоки ("Vuomaioki") tarkoittaa nimeä Vuomajoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woomaiokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vuomajoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuomajoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuomajoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vuomajoki, Finland.

©Tuomas Salste