Vuorelma: Sukunimi-info

Vuorelma

Tietoja sukunimestä Vuorelma

Vuorelma on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vuorelma-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 20

v. 2020 22

v. 2022 22

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuorelma on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vuorelma ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Vuorelma on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vuorelma on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1934–1943
Yritykset
perust. –2012

Sana Vuorelma esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуорельма tarkoittaa nimeä Vuorelma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woorelma on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vuorelma olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuorelma.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuorelma

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vuorelma, Finland.

©Tuomas Salste