Vuorenalusta: Sukunimi-info

Vuorenalusta

Tietoja sukunimestä Vuorenalusta

Vuorenalusta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vuorenalustojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 14 max

v. 1985 22

v. 2016 20

v. 2017 22

v. 2018 22

v. 2019 22

v. 2020 21

v. 2021 22

v. 2022 22

v. 2023 22

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2016–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuorenalusta on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vuorenalusta ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vuorenalusta on melko pitkä nimi.

Paikannimi Vuorenalusta

Vuorenalusta (paikannimi)

Vuorenalusta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; painanne; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vuorenalusta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуореналуста tarkoittaa nimeä Vuorenalusta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woorenalusta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vuorenalusta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuorenalusta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuorenalusta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vuorenalusta, Finland.

©Tuomas Salste