Vuorenrinne: Sukunimi-info

Vuorenrinne

Tietoja sukunimestä Vuorenrinne

Vuorenrinne on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vuorenrinteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2018 21

v. 2020 21

v. 2022 22

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuorenrinne on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vuorenrinne ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Vuorenrinne on melko pitkä nimi.

Vuorenrinne on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vuorenrinne on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1969

Vuosina 1958–1969 kuolleet Vuorenrinteet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Vuorenrinteen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1931
Yritykset
perust. 1963–1998

Sana Vuorenrinne esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Vuorenrinne

Vuorenrinne (paikannimi)Katuosoitteissa

Vuorenrinne on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vuorenrinne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vuorenrinne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vuorenrinne, Vuorenrinteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуоренринне tarkoittaa nimeä Vuorenrinne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woorenrinne on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vuorenrinne olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuorenrinne.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuorenrinne

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vuorenrinne, Finland.

©Tuomas Salste