Vuorensyrjä: Sukunimi-info

Vuorensyrjä

Tietoja sukunimestä Vuorensyrjä

Vuorensyrjä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Vuorensyrjien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 93 max

v. 2014 106

v. 2016 111

v. 2018 108

v. 2020 106

v. 2022 105

v. 2023 103

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuorensyrjä on sijalla 6 505. Sijoitus listalla on hiukan pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 411.

Verrattuna muihin sukunimiin Vuorensyrjä on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886–1922

Vuorensyrjiä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kymmenen Vuorensyrjän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Vuorensyrjä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla seitsemän.

Asuinpaikat 1961–1970 kuolleilla

Kuolleet
1961–1970

Vuosina 1961–1970 kuolleet Vuorensyrjät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Vuorensyrjän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Vuorensyrjää. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Vuorensyrjä

Vuorensyrjä (paikannimi)Katuosoitteissa

Vuorensyrjä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vuorensyrjä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vuorensyrjä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vuorensyrjä, Vuorensyrjänkatu, Vuorensyrjänpolku, Vuorensyrjäntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Vuorensyrjät ulkomailla

Ruotsissa Vuorensyrjä oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуоренсюрья ("Vuorensjurja") tarkoittaa nimeä Vuorensyrjä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vuorensirje.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woorensÿriä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vuorensyrjä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Vuorensyrja tai Vuorensyrjae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuorensyrjä.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuorensyrjä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vuorensyrjä, Finland.

©Tuomas Salste