Vuorihuhta: Sukunimi-info

Vuorihuhta

Tietoja sukunimestä Vuorihuhta

Vuorihuhta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vuorihuhtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 21

v. 2020 21

v. 2022 22

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuorihuhta on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vuorihuhta ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Vuorihuhta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Vuorihuhta

Vuorihuhta (paikannimi)

Vuorihuhta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vuorihuhta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуорихухта tarkoittaa nimeä Vuorihuhta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woorihuchta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vuorihuhta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuorihuhta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuorihuhta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vuorihuhta, Finland.

©Tuomas Salste