Vuorikivi: Sukunimi-info

Vuorikivi

Tietoja sukunimestä Vuorikivi

Vuorikivi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vuorikivien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 20

v. 2020 20

v. 2022 20

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuorikivi on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vuorikivi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Vuorikivi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vuorikivi on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Vuorikivi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Vuorikivi osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Vuorikivi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vuorikivenkatu, Vuorikiventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуорикиви tarkoittaa nimeä Vuorikivi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woorikifwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vuorikivi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuorikivi.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuorikivi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vuorikivi, Finland.

©Tuomas Salste