Vuorilahti: Sukunimi-info

Vuorilahti

Tietoja sukunimestä Vuorilahti

Vuorilahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Vuorilahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2018 26

v. 2020 28

v. 2022 27

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuorilahti on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vuorilahti ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Vuorilahti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vuorilahti on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vuorilahtia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Vuorilahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1956–1970 kuolleilla

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Vuorilahdet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Vuorilahden kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Vuorilahti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Vuorilahti

Vuorilahti
(paikannimi)
Vuorilahti Karjalassa
(karttanimi)

Vuorilahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 62 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Vuorilahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vuorilahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Vuorilahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vuorilahdenpolku, Vuorilahdentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуорилахти tarkoittaa nimeä Vuorilahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woorilachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vuorilahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuorilahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuorilahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vuorilahti, Finland.

©Tuomas Salste