Vuorilehto: Sukunimi-info

Vuorilehto

Tietoja sukunimestä Vuorilehto

Vuorilehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Vuorilehtojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 59 max

v. 2014 83

v. 2016 86

v. 2018 85

v. 2020 86

v. 2022 88

v. 2023 90

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuorilehto on sijalla 7 263. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 892.

Vuorilehto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vuorilehto on suojattu 1970 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Vuorilehto. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Vuorilehto

Vuorilehto (paikannimi)Katuosoitteissa

Vuorilehto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vuorilehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vuorilehto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vuorilehdonkuja, Vuorilehdontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуорилехто tarkoittaa nimeä Vuorilehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woorilechtå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vuorilehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuorilehto.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuorilehto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vuorilehto, Finland.

©Tuomas Salste