Vuoriluoto: Sukunimi-info

Vuoriluoto

Tietoja sukunimestä Vuoriluoto

Vuoriluoto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Vuoriluotojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Paikannimi Vuoriluoto

Vuoriluoto (paikannimi)Katuosoitteissa

Vuoriluoto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vuoriluoto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vuoriluoto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vuoriluodontie, Vuoriluoto. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуорилуото tarkoittaa nimeä Vuoriluoto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woorilootå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vuoriluoto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuoriluoto.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuoriluoto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vuoriluoto, Finland.

©Tuomas Salste