Vuoriniemi: Sukunimi-info

Vuoriniemi

Tietoja sukunimestä Vuoriniemi

Vuoriniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vuoriniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2018 20

v. 2020 22

v. 2022 23

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuoriniemi on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vuoriniemi ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Vuoriniemi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Vuoriniemi on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Vuoriniemiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Vuoriniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Vuoriniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Vuoriniemi

Vuoriniemi
(paikannimi)
Vuoriniemi Karjalassa
(karttanimi)

Vuoriniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 45 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Vuoriniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on kylä sekä maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vuoriniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Vuoriniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vuoriniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Vuoriniemet ulkomailla

Ruotsissa Vuoriniemi oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуориниеми ("Vuorinijemi") tarkoittaa nimeä Vuoriniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wooriniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vuoriniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuoriniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuoriniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vuoriniemi, Finland.

©Tuomas Salste