Vuoriranta: Sukunimi-info

Vuoriranta

Tietoja sukunimestä Vuoriranta

Vuoriranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Vuorirantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2018 24

v. 2020 24

v. 2022 24

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Vuoriranta on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Vuoriranta ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Vuoriranta

Vuoriranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Vuoriranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Vuoriranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Vuoriranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Vuorirannantie, Vuoriranta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуориранта tarkoittaa nimeä Vuoriranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wooriranda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Vuoriranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Vuokko Vuoriranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Vuoriranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Vuoriranta, Finland.

©Tuomas Salste