Waaramäki: Sukunimi-info

Waaramäki

Tietoja sukunimestä Waaramäki

Waaramäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Waaramäkien lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Waaramäki on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Waaramäki ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Waaramäki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Waaramäki on suojattu 1930–1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ваарамяки ("Vaaramjaki") tarkoittaa nimeä Waaramäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vārameki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Waramäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Waaramäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Waaramaki tai Waaramaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Waaramäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Waaramäki, Finland.

©Tuomas Salste