Waarna: Sukunimi-info

Waarna

Tietoja sukunimestä Waarna

Waarna on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Waarnojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 21

v. 2015 25

v. 2018 23

v. 2020 23

v. 2022 23

v. 2023 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Waarna on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Waarna ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Waarnojen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Vaarna. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1908
Yritykset
perust. 1982–2003

Sana Waarna esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ваарна ("Vaarna") tarkoittaa nimeä Waarna. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vārna.

Samankaltaisia nimiä kuin Waarna

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Waarna, Finland.

©Tuomas Salste