Walander: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Walander

Walander on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Walanderien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2016 43

v. 2017 44

v. 2018 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Walander on noin sijalla 13 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Walander on vanha mustalaisnimi. Se on mainittu romanien sukunimilistassa 1901. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikki Walanderit olisivat väistämättä romaneja.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Valander. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Walanderit ulkomailla

Ruotsissa Walander oli 97 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tanskassa Walander on ollut 8 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

43978
Walanderit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Walid Walander.

Samankaltaisia nimiä kuin Walander

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Walander, Finland.

©Tuomas Salste