Wallius: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Wallius

Wallius on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Walliusten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 230

v. 2015 231

v. 2016 228

v. 2017 227

v. 2018 226

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Wallius on noin sijalla 3 500.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Vallius. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1926
Yritykset
perust. 1956–2007

Sana Wallius esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Walliukset ulkomailla

Ruotsissa Wallius oli 46 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Валлиус ("Vallius") tarkoittaa nimeä Wallius. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Walid Wallius.

Samankaltaisia nimiä kuin Wallius

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Wallius, Finland.

©Tuomas Salste