Wanhatalo: Sukunimi-info

Wanhatalo

Tietoja sukunimestä Wanhatalo

Wanhatalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Wanhatalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 20

v. 2020 21

v. 2022 22

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Wanhatalo on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Wanhatalo ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Vanhatalo. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1898–1910
Yritykset
perust. –2017

Sana Wanhatalo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Wanhatalot ulkomailla

Ruotsissa Wanhatalo oli 115 ihmisen sukunimi vuonna 2022. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ванхатало ("Vanhatalo") tarkoittaa nimeä Wanhatalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vanhatalo.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Wanda Wanhatalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Wanhatalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Wanhatalo, Finland.

©Tuomas Salste