Wartiovaara: Sukunimi-info

Wartiovaara

Tietoja sukunimestä Wartiovaara

Wartiovaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Wartiovaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2018 44

v. 2020 43

v. 2022 41

v. 2023 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Wartiovaara on sijalla 13 179. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Wartiovaara ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Wartiovaara on melko pitkä nimi.

Wartiovaara on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Wartiovaara on aikanaan suojattu Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Wartiovaara. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916
Yritykset
perust. 1966–2002

Sana Wartiovaara esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вартиоваара ("Vartiovaara") tarkoittaa nimeä Wartiovaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vartiovāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wartiofwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Wartiovaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Wartiovaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Wartiovaara, Finland.

©Tuomas Salste