Wasama: Sukunimi-info

Wasama

Tietoja sukunimestä Wasama

Wasama on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Wasamien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 20

v. 2015 40

v. 2018 35

v. 2020 35

v. 2022 37

v. 2023 39

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Wasama on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Wasama ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Vasama. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1911–1926
Yritykset
perust. –2009

Sana Wasama tai Wasaman esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Васама ("Vasama") tarkoittaa nimeä Wasama. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vasama.

Samankaltaisia nimiä kuin Wasama

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Wasama, Finland.

©Tuomas Salste