Weijola: Sukunimi-info

Weijola

Tietoja sukunimestä Weijola

Weijola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Weijoloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 25

v. 2015 30

v. 2018 31

v. 2020 32

v. 2022 33

v. 2023 33

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Weijola on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Weijola ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Veijola. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Weijola. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Weijola. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1937
Yritykset
perust. 1950–1998

Sana Weijola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Веййола ("Veijola") tarkoittaa nimeä Weijola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Veijola.

Samankaltaisia nimiä kuin Weijola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Weijola, Finland.

©Tuomas Salste