Weiste: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Weiste

Weiste on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Weisteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 23

v. 2017 24

v. 2018 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Weiste on noin sijalla 19 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Weisteiden enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Weiste on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Weiste on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1916–1936

Sana Weiste esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Weiste osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Weiste esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kalle Weisteen katu, Kalle Weistes gata. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Weisteet ulkomailla

Tanskassa Weiste on ollut 7 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вейсте ("Veiste") tarkoittaa nimeä Weiste. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Wei Weiste.

Samankaltaisia nimiä kuin Weiste

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Weiste, Finland.

©Tuomas Salste