Wentin: Sukunimi-info

Wentin

Tietoja sukunimestä Wentin

Wentin on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Wentinien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2018 32

v. 2020 32

v. 2022 36

v. 2023 37

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Wentin on sijalla 14 271. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Wentin ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Ventin. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1965

Vuosina 1957–1965 kuolleet Wentinit asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Wentinin kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1925
Yritykset
perust. –2007

Sana Wentin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Wendy Wentin.

Samankaltaisia nimiä kuin Wentin

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Wentin, Finland.

©Tuomas Salste