Westerinen: Sukunimi-info

Westerinen

Tietoja sukunimestä Westerinen

Westerinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Westeristen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2018 42

v. 2020 42

v. 2022 40

v. 2023 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Westerinen on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Westerinen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Vesterinen. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Westerisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Westerisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1957–1968 kuolleilla

Kuolleet
1957–1968

Vuosina 1957–1968 kuolleet Westeriset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Westerisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kolme Westeristä. Kuolleista 2 kuului punaisiin ja 1 valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Westeristä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1932
Yritykset
perust. 1958–1960

Sana Westerinen tai Westerisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Westeriset ulkomailla

Ruotsissa Westerinen oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вестеринен ("Vesterinen") tarkoittaa nimeä Westerinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vesterinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Westerin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Westerinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Westerinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Westerinen, Finland.

©Tuomas Salste