Wiiala: Sukunimi-info

Wiiala

Tietoja sukunimestä Wiiala

Wiiala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Wiiala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2018 42

v. 2020 42

v. 2022 42

v. 2023 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Wiiala on sijalla 13 179. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Wiiala ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Viiala. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa neljä henkeä, joiden sukunimi oli Wiiala. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Wiiala-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1931
Yritykset
perust. –2021

Sana Wiiala tai Wiialan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Wiiala osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Wiiala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Wiialantie, Wiialavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Wiialat ulkomailla

Ruotsissa Wiiala oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вийала ("Vijala") tarkoittaa nimeä Wiiala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vīala.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Wiivi Wiiala.

Samankaltaisia nimiä kuin Wiiala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Wiiala, Finland.

©Tuomas Salste