Wuorimaa: Sukunimi-info

Wuorimaa

Tietoja sukunimestä Wuorimaa

Wuorimaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Wuorimaiden määrä on kasvanut voimakkaasti takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 9

v. 2015 25

v. 2018 25

v. 2020 25

v. 2022 25

v. 2023 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Wuorimaa on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Wuorimaa ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Wuorimaiden enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Vuorimaa. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Wuorimaata. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Wuorimaata. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1918–1923
Yritykset
perust. 1995–2011

Sana Wuorimaa esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуоримаа ("Vuorimaa") tarkoittaa nimeä Wuorimaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vuorimā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Woorima on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Wuorimaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Wuorimaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Wuorimaa, Finland.

©Tuomas Salste