Wuorio: Sukunimi-info

Wuorio

Tietoja sukunimestä Wuorio

Wuorio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Wuorioiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 38

v. 2014 76

v. 2015 77

v. 2016 82

v. 2017 82

v. 2018 81

v. 2019 84

v. 2020 84

v. 2021 88

v. 2022 88

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Wuorio on sijalla 7 394. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi alkaa komealla kaksois-W:llä. Siitä on olemassa myös tavallisella V:llä kirjoitettava muoto Vuorio. W-muodossa on tavallisesti kyse saman nimen wanhasta kirjoitusasusta, joka on säilynyt. Suomen ja myös ruotsin kielessä käytettiin aiemmin yleisesti W:tä tawallisen V:n merkkinä. Erilaiset kirjoitusasut ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa seitsemän Wuoriota. Kuolleista 6 kuului punaisiin ja 1 valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Wuoriota. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1900–1937
Yritykset
perust. –2013

Sana Wuorio tai Wuorion esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Wuorio osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Wuorio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Wuoriogränd, Wuoriokuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Вуорио ("Vuorio") tarkoittaa nimeä Wuorio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Vuorio.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Wooriå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Wuorio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Wuorio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Wuorio, Finland.

©Tuomas Salste