Ylä-Kujala: Sukunimi-info

Ylä-Kujala

Tietoja sukunimestä Ylä-Kujala

Ylä-Kujala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ylä-Kujaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2018 25

v. 2020 23

v. 2022 22

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylä-Kujala on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ylä-Kujala ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1968

Vuosina 1956–1968 kuolleet Ylä-Kujalat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Ylä-Kujalan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Ylä-Kujala

Ylä-Kujala (paikannimi)

Ylä-Kujala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ylä-Kujala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юля-Куяла ("Julja-Kujala") tarkoittaa nimeä Ylä-Kujala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ilekujala.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylä=Quiala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ylä-Kujala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Yla-Kujala tai Ylae-Kujala, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylä-Kujala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ylä-Kujala, Finland.

©Tuomas Salste