Ylä-Mononen: Sukunimi-info

Ylä-Mononen

Tietoja sukunimestä Ylä-Mononen

Ylä-Mononen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Ylä-Monosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 94 max

v. 2014 87

v. 2016 84

v. 2018 84

v. 2020 84

v. 2022 84

v. 2023 84

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylä-Mononen on sijalla 7 665. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 6 352.

Verrattuna muihin sukunimiin Ylä-Mononen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Ylä-Monoset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on yhdeksän Ylä-Monosen kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Ylä-Monosten yleisin asuinpaikka oli Virrat (4 vainajaa).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ylä-Mononen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ylä-Mononen

Ylä-Mononen (paikannimi)

Ylä-Mononen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ylä-Mononen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юля-Мононен ("Julja-Mononen") tarkoittaa nimeä Ylä-Mononen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ilemononens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylä=Monoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ylä-Mononen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Yla-Mononen tai Ylae-Mononen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylä-Mononen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ylä-Mononen, Finland.

©Tuomas Salste