Ylä-Vannesluoma: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ylä-Vannesluoma

Ylä-Vannesluoma on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ylä-Vannesluomien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

v. 2017 24

v. 2018 24

v. 2019 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ylä-Vannesluoma on sijalla 19 406. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ylä-Vannesluomien enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Ylä-Vannesluoma on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ylä-Vannesluoma on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ylä-Vannesluoma on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ylä-Vannesluoma ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 20 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ylä-Vannesluomia on 24.

Paikannimi Ylä-Vannesluoma

Ylä-Vannesluoma (paikannimi)

Ylä-Vannesluoma on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ylä-Vannesluoma jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юля-Ваннеслуома ("Julja-Vannesluoma") tarkoittaa nimeä Ylä-Vannesluoma. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ilevannesluoma.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ylä=Wanneslooma on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ylä-Vannesluoma olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Yla-Vannesluoma tai Ylae-Vannesluoma, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Ylä-Vannesluoma

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ylä-Vannesluoma, Finland.

©Tuomas Salste