Yläjärvi: Sukunimi-info

Yläjärvi

Tietoja sukunimestä Yläjärvi

Yläjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Yläjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 59 max

v. 2014 62

v. 2016 63

v. 2018 62

v. 2020 63

v. 2022 63

v. 2023 63

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yläjärvi on sijalla 9 566. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 892.

Paikannimi Yläjärvi

Yläjärvi
(paikannimi)
Yläjärvi Karjalassa
(karttanimi)

Yläjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Yläjärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Yläjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Yläjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Yläjärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юляярви ("Juljajarvi") tarkoittaa nimeä Yläjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ilejervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yläierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Yläjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ylajarvi tai Ylaejaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Yläjärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Yläjärvi, Finland.

©Tuomas Salste