Yläkorpi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Yläkorpi

Yläkorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Yläkorpien määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 37

v. 2017 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Lukumäärä 2017 sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Yläkorpi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Yläkorpi on suojattu 1943 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Yläkorpi

Yläkorpi (paikannimi)Yläkorpi (karttanimi)

Yläkorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, painanne, pelto/niitty, suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Yläkorpi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Yläkorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Yläkorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Yläkorventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлякорпи ("Juljakorpi") tarkoittaa nimeä Yläkorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yläcorpj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Yläkorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Ylakorpi tai Ylaekorpi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Yläkorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Yläkorpi, Finland.

©Tuomas Salste