Yli-Anttila: Sukunimi-info

Yli-Anttila

Tietoja sukunimestä Yli-Anttila

Yli-Anttila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Yli-Anttiloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2016 48

v. 2017 49

v. 2018 51

v. 2019 52

v. 2020 52

v. 2021 52

v. 2022 53

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yli-Anttila on sijalla 10 884. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Yli-Anttila on melko pitkä nimi.

Nimestä on olemassa variantti Ylianttila.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Yli-Anttiloita tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Yli-Anttilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Yli-Anttila. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Yli-Anttila

Yli-Anttila (paikannimi)Katuosoitteissa

Yli-Anttila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Yli-Anttila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Yli-Anttila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Yli-Anttilantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юли-Анттила ("Juli-Anttila") tarkoittaa nimeä Yli-Anttila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Iliantila.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yli=Antila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Yli-Anttila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Yli-Anttila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Yli-Anttila, Finland.

©Tuomas Salste