Yli-Hakola: Sukunimi-info

Yli-Hakola

Tietoja sukunimestä Yli-Hakola

Yli-Hakola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Yli-Hakola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2018 23

v. 2020 22

v. 2022 21

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yli-Hakola on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Yli-Hakola ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Yli-Hakola. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Yli-Hakola

Yli-Hakola (paikannimi)

Yli-Hakola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Yli-Hakola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юли-Хакола ("Juli-Hakola") tarkoittaa nimeä Yli-Hakola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ilihakola.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yli=Hacola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Yli-Hakola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Yli-Hakola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Yli-Hakola, Finland.

©Tuomas Salste