Yli-Heikkilä: Sukunimi-info

Yli-Heikkilä

Tietoja sukunimestä Yli-Heikkilä

Yli-Heikkilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Yli-Heikkilöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 70 max

v. 2014 61

v. 2016 63

v. 2018 61

v. 2020 59

v. 2022 58

v. 2023 55

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yli-Heikkilä on sijalla 10 581. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 856.

Verrattuna muihin sukunimiin Yli-Heikkilä on melko pitkä nimi.

Nimestä on olemassa variantti Yliheikkilä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886–1922

Yli-Heikkilöitä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Yli-Heikkilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Yli-Heikkilä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kolme Yli-Heikkilää. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Yli-Heikkilää. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Yli-Heikkilä

Yli-Heikkilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Yli-Heikkilä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Yli-Heikkilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Yli-Heikkilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Yli-Heikkilänkatu, Yli-Heikkilänkuja. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юли-Хейккиля ("Juli-Heikkilja") tarkoittaa nimeä Yli-Heikkilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Iliheikile.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yli=Heickilä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Yli-Heikkilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Yli-Heikkila tai Yli-Heikkilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Yli-Heikkilä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Yli-Heikkilä, Finland.

©Tuomas Salste