Yli-Knuuttila: Sukunimi-info

Yli-Knuuttila

Tietoja sukunimestä Yli-Knuuttila

Yli-Knuuttila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Yli-Knuuttiloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 38

v. 2017 37

v. 2018 36

v. 2019 37

v. 2020 37

v. 2021 38

v. 2022 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yli-Knuuttila on sijalla 13 952. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Yli-Knuuttila on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Yli-Knuuttila on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Yli-Knuuttila on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Yli-Knuuttila ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 27 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Yli-Knuuttiloita on 38.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Yli-Knuuttilaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Yli-Knuuttila

Yli-Knuuttila (paikannimi)

Yli-Knuuttila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Yli-Knuuttila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юли-Кнууттила ("Juli-Knuuttila") tarkoittaa nimeä Yli-Knuuttila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Iliknūtila.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yli=Cnuttila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Yli-Knuuttila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Yli-Knuuttila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Yli-Knuuttila, Finland.

©Tuomas Salste