Yli-Kokko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Yli-Kokko

Yli-Kokko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Yli-Kokkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 22 max

v. 1985 20

v. 2015 27

v. 2016 28

v. 2017 28

v. 2018 30

v. 2019 29

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yli-Kokko on sijalla 16 970. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Yli-Kokko

Yli-Kokko (paikannimi)

Yli-Kokko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Yli-Kokko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юли-Кокко ("Juli-Kokko") tarkoittaa nimeä Yli-Kokko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ilikoko.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yli=Cockå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Yli-Kokko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Yli-Kokko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Yli-Kokko, Finland.

©Tuomas Salste