Yli-Koski: Sukunimi-info

Yli-Koski

Tietoja sukunimestä Yli-Koski

Yli-Koski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Yli-Koskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 44 max

v. 1985 40

v. 2015 47

v. 2018 47

v. 2020 47

v. 2022 48

v. 2023 47

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Yli-Koski on sijalla 11 906. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Yli-Koski ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Nimestä on olemassa variantti Ylikoski.

Paikannimi Yli-Koski

Yli-Koski (paikannimi)

Yli-Koski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Yli-Koski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юли-Коски ("Juli-Koski") tarkoittaa nimeä Yli-Koski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ilikoski.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yli=Coskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Yli-Koski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Yli-Koski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Yli-Koski, Finland.

©Tuomas Salste