Yli-Kotila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Yli-Kotila

Yli-Kotila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Yli-Kotila-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2 max

v. 1985 2

v. 2018 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Lukumäärä 2018 sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Nimestä on olemassa variantti Ylikotila. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Paikannimi Yli-Kotila

Yli-Kotila (paikannimi)

Yli-Kotila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Yli-Kotila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юли-Котила ("Juli-Kotila") tarkoittaa nimeä Yli-Kotila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ilikotila.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Yli=Cotila on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Yli-Kotila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Yli-Kotila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Yli-Kotila, Finland.

©Tuomas Salste